Cursus plat Brabants

» Uitje » Cursus-plat-brabants-breda

arrangement humor workshop

Hallee! Ben je afgewerkt?’ Daarmee bedoelt een Brabander niks geks, hij of zij groet je en informeert gewoon of je klaar bent met werken. Als je dus op z’n Brabants bent ‘afgewerkt’, dan is het tijd voor ontspanning! Zoals bij dit oergezellige en informatieve dag arrangement in Breda. Een heerlijke rondvaart door de singels van Breda waarbij je na afloop kunt praten als een echte Brabander! Terwijl jij en je collega’s door de prachtige singels van de Nassaustad varen, vertelt een gids jullie alles over de stad en krijg je een spoedcursus plat Brabants. 

Inclusief

  • Professionele begeleiding 
  • Kostuums 
  • Rondvaart door Breda (1,5 uur)
  • Driegangendiner  
Prijs & Details

Vanaf 20 personen

5 uur

op aanvraag

Onze eventmanager helpt graag!

076 – 76 200 23

Stuur ons een bericht

Arrangement Plat Brabants en een rondvaart in Breda 

Deze tour gaat over Brabant in het algemeen en over Breda in het bijzonder. Alvast wat kleine weetjes: tijdens carnaval heeft elke Brabantse stad of dorp zijn eigen bijnaam, zo heet Breda tijdens die feestperiode Kielegat. Waar komt dat vandaan? Wie waren of zijn BB’ers, oftewel Bekende Bredanaren? Bekende Bredanaren waren natuurlijk een schilder als Pieter Bruegel de Oude of politicus Hans van Mierlo. Ook in het heden zijn er nog genoeg bekende Bredanaren die de Nassaustad op de kaart zetten zoals Hélene Hendriks, DJ Tiësto en Sylvie Meis. 

Maar hoe praten echte Brabanders met elkaar? We gaan op zoek naar het ontstaan van het Brabants dialect. Lees mee van het Brabants leesplankje en leer Brabantse woorden waar je nog nooit van gehoord hebt! Gedurende 2 uur worden jullie meegenomen in het gezellige dialect met de ‘zachte G’. Brabanders zijn vlotte vertellers, dus je hoort de meest prachtige Brabantse verhalen en de leukste anekdotes. Waarom is Breda de Nassaustad en wat betekenen woorden als ‘juin’, ‘kiet’, ‘aks’ en ‘bruur’? En wat is dat toch met Brabanders en hun carnaval? Hoezo praten Brabanders over ‘ons mam?’ Je leert het allemaal. De strijd brandt pas echt los in de spannende slotfase van deze cursus plat Brabants. In de finale praat je zelf als een echte Brabander en voor de winnaar ligt er natuurlijk een mooie prijs klaar. Een geweldig leuk bedrijfsuitje in Breda waarbij de lach nooit ver weg is! 

Wat kun je verwachten van dit dag arrangement in Breda?

Wanneer de cursus Plat Brabants erop zit, stappen alle deelnemers aan boord van de rondvaartboot op een locatie in het mooie, oude centrum van Breda. De schipper vaart jullie door de prachtige singels van de Nassaustad. Jullie komen langs mooie plekken als de haven, Spanjaardsgat, het Kasteel van Breda, het Chassépark en De Koepel. Ondertussen vertelt een ervaren stadsgids de deelnemers alles over de geschiedenis van Breda en haar inwoners met natuurlijk het kenmerkende Brabantse dialect. Dit uitje is natuurlijk geheel naar jullie wensen samen te stellen. Een lunch vooraf, een diner achteraf, een borrel of hapjes? Een Brabantse volksartiest die een mopske komt zingen? Alles is bespreekbaar om voor jou en je collega’s het perfecte bedrijfsuitje in Breda te organiseren!

Offerteaanvraag

Een hilarisch bedrijfsuitje waarbij ontspanning en plezier voor jou en je collega’s voorop staan. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We hopen je snel aan boord te begroeten en om op z’n Brabants af te sluiten: ‘Houdoe!’

Offerte Aanvragen

Inclusief

  • Professionele begeleiding 
  • Kostuums 
  • Rondvaart door Breda (1,5 uur)
  • Driegangendiner  
Prijs & Details

Vanaf 20 personen

5 uur

op aanvraag

Onze eventmanager helpt graag!

076 – 76 200 23

Stuur ons een bericht

8.4
Reviews 495 beoordelingen klanten vertellen